Obavijest o obilježavanju Svjetskog dana učitelja i Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U ponedjeljak 5.listopada obilježit ćemo Svjetski dan učitelja.

Tim povodom ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH uputila je čestitku svim učiteljima u županiji koju prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Svim učiteljima i nastavnicima škola Županije Zapadnohercegovačke želimo sretan 5. listopad „Svjetski dan učitelja“ i želimo Vam puno uspjeha u Vašem daljnjem radu.

Koristim ovu prigodu da Vam se zahvalim na nemjerljivom doprinosu odgoju i obrazovanju dosadašnjih, ali i budućih generacija mladih ljudi koji su svijetla točka i budućnost naše Županije. Naš zajednički cilj je – sretno djetinjstvo djece, njihovo kvalitetno školovanje i perspektivna budućnost, te društvo u kojem ćemo, uz rezultate, uspješnost mjeriti i dječjim osmjesima. Stoga nastavite pobuđivati duh slobodnog mišljenja i potičite i dalje dječju inicijativu, osjećaj individualnosti i identiteta.

Stara grčka mudra izreka kaže: „Ako ne budemo imali krojača, hodat ćemo goli. Ako ne budemo imali obućara hodat ćemo bosi. Ako ne budemo imali dobrih učitelja, neće nas biti.“

Ovom prigodom Vas obavještavamo da će povodom „Svjetskog dana učitelja“, 5. listopad biti radni, nenastavni dan, što znači da se neće održavati nastava s učenicima, kako bi svi učitelji i nastavnici naše Županije mogli svečano obilježiti ovaj dan.

S poštovanjem

ministrica Ružica Mikulić

 

Sveta misa  ovim povodom biti će slavljena na Humcu u 17 sati, a potom će biti druženje u samostanskim prostorima.

 

Također, u našoj školi ćemo u utorak 6.listopada obilježiti Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Kao i prijašnjih godina u školskom dvorištu odjeli će urediti štandove s kruhom, pecivima i plodovima jeseni.

Program:

8:00-  OPREMANJE ŠTANDOVA

9:00-  OTVARANJE SVEČANOSTI, BLAGOSLOV PLODOVA

9:45 – OBILAZAK ŠTANDOVA

10:30 – ZAVRŠETAK PROGRAMA OBILJEŽAVANJA

U slučaju kiše manifestacija će se odgoditi i bit će održana redovna nastava. Na humanitarnom štandu ispred škole biti će dvije učiteljice sa svojim učenicima.

Redovna nastava u našoj školi će se odvijati po ustaljenom rasporedu  u srijedu 7.10.2015.

Općinski „ Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ održat  će se 12.listopada.

 

 

 

You may also like...