Edukacija učenika naše škole iz područja zaštite i spašavanja

DCIM100MEDIADJI_0001.JPG

Edukacija učenika osnovnih škola iz područja zaštite i spašavanja, u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, održana je za sve učenike Osnovne škole Marka Marulića u Ljubuškom u dva termina.

U prvom dijelu edukacije dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke pozdravio je učenike i njihove učitelje i učiteljice, te najavio edukaciju o ponašanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća s naglaskom na važnost edukacije i ulogu žurnih službi kako bi eventualne štete po ljude i materijalna dobra bile svedene na najmanju moguću mjeru.

Potom je prikazan 20-minutni edukativni film o ponašanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća u slučaju prirodnih i drugih nesreća, nakon kojega je pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak ukazao na opasnosti korištenja pirotehničkih sredstava bez nadzora roditelja u predbožićnom vremenu. O ulozi i zadacima službe civilne zaštite govorio je Mario Bajto pomoćnik načelnika Općine Ljubuški za civilnu i protupožarnu zaštitu, te je izvedena vježba evakuacije učenika i nastavnog i nenastavnog osoblja u slučaju požara.

U drugom dijelu edukacije pripadnici Vatrogasne postrojbe Ljubuški prezentirali su svoju opremu i način gašenja početnih požara, a pripadnici GSS-a Ljubuški su izveli nekoliko vježbu pružanje prve pomoći unesrećenom, postavljanje unesrećenog u stabilni bočni položaj i reanimaciju, te su izveli vježbu spuštanja s visina.

edukacija_marulic_nizi_3

 

DCIM100MEDIADJI_0001.JPG

Izvor: www.civilnazastita-zzh.gov.ba

You may also like...