Obilježavanje Međunarodnog dana prevencije vršnjačkog nasilja – predavanje i građanska akcija

Osnovna škola Marka Marulića Ljubuški pored svojih redovnih radnji na polju prevencije vršnjačkog nasilja ove godine na poseban način obilježava Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja.

U srijedu 27.veljače učenici članovi Učeničkog vijeća naše škole u razdoblju od 9:30 do 11 sati dijelit će informativne letke i prigodne bedževe građanima ispred zgrade Općine Ljubuški.

Također, 27.veljače održat će se predavanje na temu „Vršnjačko nasilje – je li moje dijete žrtva?“. Predavačica Ankica Baković, psiholog i psihoterapeut, govorit će o svim oblicima nasilja među djecom, s naglaskom na moderne pojave poput nasilja zlouporabom informacijskih i ostalih komunikacijskih tehnologija. Predavanje će se održati u gradskoj vijećnici s početkom u 18:30 sati.

Pozivamo sve roditelje djece predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, kao i ostale zainteresirane građane da prisustvuju ovom predavanju te poslušaju praktične savjete psihologa kao i primjere iz psihoterapijske prakse.

Kroz tekući i naredni tjedan na reklamnim led panelima u Ljubuškom i okolici bit će oglašen apel o važnosti razgovora na temu vršnjačkog nasilja.

Pokrovitelj projekta: Općina Ljubuški

Partneri projekta: Pixel media, Hugo d.o.o., Laser d.o.o., Mile Herceg

 

You may also like...