Obavijest – nastava na daljinu u školama ŽZH

Poštovani roditelji!

Pred nama je razdoblje u kojem će Vaša djeca, naši učenici, pratiti nastavu u novonastalim okolnostima, izvan učionica, unutar svojih domova. Naravno imat ćete mnoga pitanja, baš kao i svi, te Vam želimo unaprijed zahvaliti za strpljenje i razumijevanje u ovoj nesvakidašnjoj situaciji u kojoj smo se našli.

Većina zadataka i aktivnosti koje ćemo ovdje postavljati Vaša djeca mogu samostalno obavljati. Izuzetak su naravno, učenici prvog i pomalo drugog razreda kojima je potrebna Vaša pomoć. Učenici prvih razreda ovise o tome da im pročitate zaduženja i pomognete započeti slovo. Vjerujemo da to neće predstavljati problem, nego će biti samo još jedan oblik kvalitetnog druženja.

Učenici će slati svoje radove učiteljima zbog povratnih informacija na način kako se dogovori s učiteljima. Ako želite sjesti sa svojim djetetom i pomoći mu sa zadatcima, to je Vaš izbor i nešto što ostavljamo Vama. Držimo važnim podsjetiti Vas da ovakav vid nastave ne znači isključivo da Vaša djeca trebaju biti stalno na računalima i mobitelima. Svi imaju udžbenike i radne bilježnice i važno je da se služe s njima. 

Vi možete napraviti „raspored“ za svoje dijete kako bi mu pomogli održati neki oblik organizacije rada. Prvi tjedan će biti pomalo drugačiji dok ne otkrijemo kako sve ovo funkcionira. Za sve nas ovo je nova situacija za koju nismo bili spremni, spremali smo se svega nekoliko dana. Vaši učitelji će vam se javiti radi načina izvršavanja i pregleda zadataka. Nemojte uspoređivati način održavanja nastave na daljinu i pitati se zašto se načini razlikuju od učitelja do učitelja. Naši se načini podučavanja i inače razlikuju jer se svi prilagođavamo svom razredu. Naposljetku, ovo je proces učenja za sve nas.

Budimo blagi prema samima sebi i prema djeci. Vaša djeca su iznimno sposobna i ne sumnjamo u to da će nas zadiviti svojom sposobnošću prilagodbe.

Hvala Vam na strpljenju, razumijevanju i suradnji!

MOZKŠ ŽZH

Sadržaje preuzimite na : https://mozks-zzh.com/ucenje-na-daljinu/

You may also like...