Tjedan psihologije u Hercegovini

Tjedan psihologije u Hercegovini

Podružnica psihologa Hercegovina (PPH), ogranak Društva psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine (DPFBIH), nastavlja s redovnim aktivnostima – organizacijom petog po redu Tjedna psihologije u Hercegovini 2021 (TSPUH 2021), koji će se održati od 4.-10. listopada 2021. godine, ususret Svjetskom danu mentalnog zdravlja (10.listopad).

Glavni cilj manifestacije TSPUH 2021 podizanje je svijesti o važnosti sveobuhvatnog pristupa mentalnom zdravlju, kao i svijesti o ulozi psihologa u društvu danas, pri čemu se naglašava značaj psihosocijalne podrške kao sve bitniji dio odgovora na COVID-19 u našoj zemlji. Postoji hitna potreba primjene psiholoških spoznaja jer je trenutna pandemija dotaknula sve aspekte života ljudi, posebno mentalno zdravlje. Razumijevanje i prepoznavanje su prvi i najvažniji koraci u procesu rješavanja pitanja mentalnog zdravlja, kao što su podjednako važni i stvaranje poticajnog okruženja kod kuće, u školama i zajednici za rješavanje problema.

U svrhu podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja, promicanja znanja i popularizacije psihologije, kao i ulaganja u sveobuhvatnu podršku u zajednici, u okviru TSPUH 2021, planirane su praktične radionice, interaktivna predavanja i webinari sa zanimljivim temama namijenjeni stručnjacima različitih profila (psiholozima, pedagozima, socijalnim radnicima i dr.), učenicima, roditeljima, te široj javnosti.

U Ljubuškom će se održati više radionica/predavanja od kojih je jedno namijenjeno široj javnosti dok su ostale namijenjene učenicima srednjih i osnovnih škola. U četvrtak 7.listopada u Kulturnom centru Ljubuški s početkom u 18 sati održat će se predavanje „Jesmo li zanemarili emocionalni razvoj djece?“.

Predavačice su Martina Herceg, psihologinja i gestalt psihoterapeut u edukaciji i Kristina Paponja, psihologinja i edukant obiteljske sustavne terapije.

Ulaz je slobodan. Molimo sudionike da se pridržavaju važećih epidemioloških mjera.

Tjedan psihologije u Hercegovini 2021.

You may also like...