Obilježen Dan škole

Osnovna škola Marka Marulića Ljubuški jučer je prigodnim programom proslavila svoj 67. rođendan. Kao i prethodnih godina, i ovogodišnji program je odisao posebnim veseljem, a sve zahvaljujući učenicima te  njihovim učiteljima i nastavnicima koji su se svojski potrudili da dostojno obilježe još jednu obljetnicu postojanja škole.

Učenici pokazali talente

Poseban naglasak bio je na kulturno-zabavnom dijelu programa, u sklopu kojeg je upriličena priredba za učenike te Supertalent show, koji se pokazao kao izvrsna prilika da učenici pokažu svoja znanja i talente za ples, pjevanje, glumu, recitacije… Iako je bio predviđen i sportski dio programa, on je odgođen zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, pa će se rukometne utakmice, štafetne igre te utakmica između učenika i nastavnika odgoditi za dane koji nam predstoje.

Razgovarajući s ravnateljem škole Davorinom Medićem, kazao nam je kako je iz godine u godinu sve veći broj učenika koji žele sudjelovati u različitim natjecanjima povodom Dana škole te kako ovaj događaj obiluje smijehom, veseljem, i, što je najvažnije, spontanošću.
“Svake godine napravimo raspored po pitanju organizacije proslave Dana škole, pa mogu reći da je i ove godine sve proteklo u skladu s našim očekivanjima. Učenici su pokazali svu raskoš talenata koje posjeduju, a to je prepoznala i publika koja je bila oduševljena cjelokupnim programom. Zanimljivo je i to da se na ovogodišnji Supertalent show, koji se u našoj školi održava već četvrtu godinu zaredom, prijavilo dosta učenika, pa smo odlučili da bude nenatjecateljskog karaktera“, kazao je Medić. Dodao je i to kako se u školi konstantno uvode noviteti, što je vidljivo i na službenoj web stranici škole koja ima za cilj olakšati pristup informacijama učenicima i njihovim roditeljima.

Priznanja i zahvalnice

Potrebno je istaknuti kako su tijekom programa uručena i priznanja te zahvalnice učenicima i djelatnicima koji su to zaslužili svojim zalaganjem i marljivim radom, a svoj obol obilježavanju Dana škole dali su i članovi plesnog kluba Paganini te učenici Osnovne glazbene škole Ljubuški.  Po završetku programa, druženje sadašnjih i bivših djelatnika škole nastavljeno je na ljubuškom kupalištu Čeveljuša

Antonela Marinović, Dnevni list

You may also like...