Upute roditeljima/skrbnicima djece dorasle za upis u osnovnu školu

Poštovani roditelji/skrbnici!

Procedura utvrđivanja psihofizičkog stanja djece prije polaska u osnovnu školu za upisno područje OŠ Marka Marulića Ljubuški počinje 23.travnja i traje do 4.svibnja. S radošću iščekujemo najmlađe polaznike naše škole!

Nalazimo shodnim napomenuti nekoliko stvari koje su u interesu Vaše djece. Utvrđivanje psihofizičkog stanja će se provoditi u prostorijama Doma zdravlja Ljubuški, a o točnom terminu vašeg dolaska  bit ćete pismeno obaviješteni od nadležne općinske službe. Vaše dijete će prvo pregledati pedijatrica, a potom će proceduru utvrđivanja psihofizičkog stanja nastaviti ostali članovi Povjerenstva, u ovom slučaju pedagoginja, psiholog i u određenim slučajevima defektologinja. Molimo da sa sobom ponesete kopiju  rodnog lista djeteta (BiH).

Procedura utvrđivanja psihofizičkog stanja definirana  je Pravilnikom o upisu djece u osnovne škole (broj 07-10-17/99).

Članovi Povjerenstva će vas na licu mjesta izvijestiti o daljnjim koracima. Dobit ćete informaciju je li dijete od tog trenutka upisano u osnovnu školu, predlaže li Povjerenstvo odgodu upisa za narednu školsku godinu, predlaže li Povjerenstvo ponavljanje postupka utvrđivanja stanja u slučaju kad odluku nije moguće donijeti u datom trenutku ili pak Povjerenstvo predlaže školovanje u posebnoj organizaciji.

Roditelj upisnog obveznika (dijete koje do 31.kolovoza tekuće godine navršava 6 godina života) ne može samoinicijativno odgoditi upis djeteta u osnovnu školu.

U slučaju da adresom prebivališta niste na upisnom području OŠ Marka Marulića Ljubuški dužni ste se obratiti nadležnoj općinskoj službi sa zamolbom da vam se odobri upis u kojoj ćete obrazložiti svoje razloge. Isto vrijedi ukoliko adresom prebivališta pripadate jednoj od četiri područne škole (Gornji i Donji Radišići, Miletina i Cerno), a želite da vaše dijete nastavu pohađa u središnjoj školi. Proceduru će vam detaljno objasniti članovi Povjerenstva na licu mjesta.

Vaš najveći zadatak u ovom razdoblju je da svoje dijete opustite i  ohrabrite. Dijete ne treba osjećati pritisak poradi Vaše vizije njegova uspjeha u okviru obrazovnog sustava. Vaše dijete samo treba biti ono što jest.

S radošću zbog skorašnjeg susreta i s nadom u plodonosnu suradnju srdačno vas pozdravljamo.

 

Stručni suradnici OŠ Marka Marulića Ljubuški.

 

You may also like...