Upute roditeljima/skrbnicima djece dorasle za upis u osnovnu školu

Poštovani roditelji/skrbnici!

Procedura utvrđivanja psihofizičkog stanja djece prije polaska u osnovnu školu za upisno područje OŠ Marka Marulića Ljubuški počinje 6. svibnja i traje do 17.svibnja.

S radošću iščekujemo najmlađe polaznike naše škole!

Nalazimo shodnim napomenuti nekoliko stvari koje su u interesu Vaše djece. Utvrđivanje psihofizičkog stanja će se provoditi u prostorijama Doma zdravlja Ljubuški, a o točnom terminu vašeg dolaska  bit ćete pismeno obaviješteni od nadležne općinske službe. Vaše dijete će prvo pregledati pedijatrica, a potom će proceduru utvrđivanja psihofizičkog stanja nastaviti ostali članovi Povjerenstva, u ovom slučaju pedagoginja, psiholog i u određenim slučajevima defektologinja. Molimo da sa sobom ponesete kopiju  rodnog lista djeteta (BiH).

Procedura utvrđivanja psihofizičkog stanja definirana je Pravilnikom o upisu djece u osnovne škole (broj 07-10-17/99).

Članovi Povjerenstva će vas na licu mjesta izvijestiti o daljnjim koracima. Dobit ćete informaciju je li dijete od tog trenutka upisano u osnovnu školu, predlaže li Povjerenstvo odgodu upisa za narednu školsku godinu, predlaže li Povjerenstvo ponavljanje postupka utvrđivanja stanja u slučaju kad odluku nije moguće donijeti u datom trenutku ili pak Povjerenstvo predlaže školovanje u posebnoj organizaciji.

Roditelj upisnog obveznika (dijete koje do 31.kolovoza tekuće godine navršava 6 godina života) ne može samoinicijativno odgoditi upis djeteta u osnovnu školu.

Vaš najveći zadatak u ovom razdoblju je da svoje dijete opustite i ohrabrite. Dijete ne treba osjećati pritisak poradi Vaše vizije njegova uspjeha u okviru obrazovnog sustava. Vaše dijete samo treba biti ono što jest.

S radošću zbog skorašnjeg susreta i s nadom u plodonosnu suradnju srdačno vas pozdravljamo.

 

Stručni suradnici OŠ Marka Marulića Ljubuški.

You may also like...