Svjetski dan kazališta u našoj školi – Pepeljuga posjetila prvašiće!

27. ožujka je Svjetski dan kazališta, a u našoj školi smo ga veselo obilježili! Kad već učenici nisu mogli posjetiti kazalište ono je došlo k njima u učionicu, i to onim najmanjima. Svaki odjel naših veselih prvašića  imao je priliku sa svojim učiteljicama iz neposredne blizine gledati Pepeljugu, doživjeti čaroliju lutkarstva, moć mašte i svijet snova. Univerzalna poruka njihova susreta je da dobro u svijetu uvijek pobjeđuje ono zlo, kao i da nam je prijeko potrebna nada i vjera u snagu vječne igre.

Učiteljice su izjavile da ih je predstava oduševila: „Bili ste smiješni i zabavni. Mi bi rado bili glumci!“

Učenici su zaključili  da im je zanimljivije gledati i slušati  predstavu nego kad se ista samo čita. „Mi bi htjeli sami napraviti kazališnu predstavu ili da zamolimo učiteljicu što je glumila da ponovno dođe u naš razred!“. Vjerujemo da će im naša voditeljica smjene Marija Mijoč ispuniti želju još koji put!

Poruka koju povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana kazališta naša škola upućuje je da ćemo ljubavlju i  pozitivnošću srca pobijediti ovo vrijeme pandemije i vratiti se u vrijeme slobodne igre, druženja i glume s našim učenicima!

You may also like...