Kutije za odlaganje potrošenih baterija u našoj školi

U okviru projekta „YOUth Drive“, financiranog od strane Europske unije, na području cijele Zapadnohercegovačke županije postavljene su kante za prikupljanje elektroničkog otpada. 160 specijaliziranih kanti je postavljeno u zgradi Vlade, zgradama općina i gradova, svim osnovnim i srednjim školama, kao i vrtićima. Nastavak je to projektnih aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o potrebi očuvanja okoliša i osnaživanja zakonodavaca za djelovanje, kao i pravilno gospodarenje otpadom. Projektom je osigurano i sustavno prikupljanje elektroničkoga otpada i u narednom periodu. Projekt „Y O U t h   d r i v e“ kroz svoje aktivnosti uključuje i animira veliki broj mladih osoba, koje će u budućnosti igrati ključnu ulogu po pitanju očuvanja okoliša. U suradnji sa školama, učenici su upoznati s najčešćim propustima i greškama u odnosu prema okolišu, ali isto tako i s prilikama i mogućnostima za njegovo očuvanje i obnavljanje. 

Projektom će se stvoriti podloga za unaprjeđenje i doradu postojećih zakonskih regulativa u ovoj oblasti, a bit će pokrenuta i web platforma koja će služiti za umrežavanje, promociju i širenje informacija vezanih za zaštitu okoliša i pravilnog gospodarenja otpadom.

Učenici naše škole imaju priliku u dvije kutije instalirane na hodnicima škole odložiti potrošene baterije te tako dati svoj obol u čuvanju našeg okoliša.

Tekst: ljportal.com/OŠ Marka Marulića Ljubuški

You may also like...