Upute roditeljima djece dorasle za upis u osnovnu školu

Poštovani roditelji/skrbnici!

Sutra, 3.svibnja započinje postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece prije upisa u osnovnu školu za upisno područje OŠ Marka Marulića Ljubuški i traje do 13.svibnja.

Procjenu provodi Povjerenstvo imenovano od Grada Ljubuškog u sastavu pedijatar, pedagog, psiholog, defektolog i učitelj razredne nastave, u skladu s Pravilnikom o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta prije upisa u osnovnu školu. Procjena će se vršiti u prostorijama pedijatrije Doma zdravlja Ljubuški po utvrđenom rasporedu koji je od strane gradske službe poštom poslan na adresu roditelja. Preporučeno je da roditelj s djetetom dođe deset minuta prije zadanog termina pregleda u Dom zdravlja Ljubuški gdje će od medicinskog osoblja dobiti daljnje upute za kretanje. Nakon liječničkog pregleda dijete će s roditeljem biti upućeno na daljnji postupak pred članovima Povjerenstva iz škole, također u Domu zdravlja Ljubuški. Dakle, cijeli će se postupak provesti u prostorijama Doma zdravlja Ljubuški te roditelj i dijete ne trebaju dolaziti u školu.

Molimo da u pratnji djeteta bude samo jedan roditelj/skrbnik i da se pridržavate uputa osoblja.

Roditelj upisnog obveznika (dijete koje do 31.kolovoza tekuće godine navršava 6 godina života) ne može samoinicijativno odgoditi upis djeteta u osnovnu školu. Konzultacija s Povjerenstvom je obvezna.

Dragi roditelji!

Vaš glavni zadatak u ovom razdoblju je da svoje dijete opustite i ohrabrite. Dijete ne treba osjećati pritisak poradi Vaše vizije njegova uspjeha u okviru obrazovnog sustava. Vaše dijete ne treba impresionirati članove Povjerenstva, ono treba biti samo ono što jest.

Molimo Vas za strpljivost, a svoje dijete svakako po završetku procjene nagradite nekom njemu dragom sitnicom.

S radošću zbog skorašnjeg susreta i s nadom u plodonosnu suradnju srdačno vas pozdravljamo!

Članovi Povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta prije upisa u osnovnu školu

Ivana Vukšić, dr.med, specijalist pedijatrije

Dragica Ćorić, prof., pedagoginja

Zora Skoko, prof., defektologinja

Mario Brkić, mag., psiholog

Tomislav Matić, prof., učitelj razredne nastave

You may also like...