Pismo ravnatelja povodom početka nove školske godine

Dragi učenici!

Svaki početak u sebi nosi nadu, to je u prirodi ljudskog bića. Svako naše nadanje pri počecima sadrži odluke – da ćemo dati sve od sebe, pokušati  iznova, pronaći najbolji i najsigurniji put do cilja. U našoj prirodi je i da gajimo sumnje- hoću li uspjeti? Trudite se ne dati previše prostora sumnjama već odlučno koračajte naprijed.

Školska godina svojim početkom redovno pozdravlja ljeto i raduje se novim godišnjim dobima, baš kao što se učenik raduje susretu sa starim prijateljima i promišlja o novima koje tek ima upoznati. Ne bojte se početaka, i ne žalite previše za ljetom na zalazu, jer školska godina uvijek i iznova vodi upravo tamo – preko jeseni, zime, do buđenja u proljeće i nekog novog ljeta! Radosno vas iščekujemo!

Dragi roditelji!

Nada kao očekivanje budućeg dobra potrebna je današnjem svijetu više nego ikad. Budite je u sebi, zalijevajte to sjeme u svojim srcima i prenosite ju na svoju djecu  kako bi oni kročili novim putevima  kao stjegonoše za sve one kojima nedostaje upravo toga, vjere i nade za buduća dobra.

Svima neka je ugodan i miran početak nove školske godine!

S poštovanjem

Davorin Medić, ravnatelj

You may also like...