Svjetski dan učitelja

Sutra, 5.listopada obilježava se Svjetski dan učitelja. U našoj školi je to radni nenastavni dan, te redovne nastave neće biti.

Vrijedi zastati i promisliti o ovom plemenitom pozivu. Lik učitelja i nastavnika je onaj koji pamtimo za cijeli život i uz roditelje i obitelj zauzima važno mjesto u našem sjećanju.
Prema podacima dostupnim na internetu, na svijetu trenutno ima oko 85 milijuna učitelja, od predškolskog do visokog obrazovanja, a potrebno ih je barem još 69 milijuna kako bi svi ljudi dobili prigodno obrazovanje u narednih 10 godina. Neke statistike kažu da prosječan čovjek dnevno izgovori do 7000 riječi, a učitelji zbog svog posla sigurno i više. Glasnice su im snažne, potrošili su kilometre krede, prehodali stotine kilometara školskim hodnicima, tješili potištene učenike, smijali se i plesali na priredbama. Sve to svjedoči da je učiteljski posao poziv, a ne tek običan posao.

Dragi naši učitelji i nastavnici, sretan vam vaš dan i hvala vam!

Prigodnu čestitku uputila je i ministrica Ružica Mikulić.

“Dragi učitelji i svi koji se tako osjećaju,

Svojim radom dajete doprinos cilju kojemu svi težimo – društvu znanja. Stoga vam, poštovani učitelji, još jednom zahvaljujemo na trudu, entuzijazmu i odgovornosti kojom doprinosite promicanju učiteljske profesije.

Sretan dan učitelja!

Ružica Mikulić”

You may also like...