Kako nam je bilo na ekskurziji (iz učeničkog pera)

Naša učenica devetog razreda, Matea Sušac napisala je mali osvrt na prošlomjesečnu ekskurziju učenika devetog razreda u Crnu goru.

Ekskurzija u Crnu Goru

Bio je to četvrtak 22.9. Pet odjela devetog razreda OŠ Marka Marulića Ljubuški kreće na ekskurziju. Svi smo jako uzbuđeni zašto što slijede četiri dana uživanja i zabave.

Naše putovanje započinje u 7:30 kad autobusom krećemo ka Budvi. Bila je to duga vožnja no stigli smo na naše prvo odredište, Herceg Novi. Obišli smo stari grad i vidjeli prelijepe tvrđave poput Forte Mare i Sahat kule koja je ukrašena izuzetno velikim i teškim satovima.

Oko 16 sati stižemo u hotel Slovenska plaža gdje nas je osoblje dočekalo te nas uputilo gdje trebamo ići. Hotel u kojem smo odsjeli bio je u sklopu turističkog naselja. U početku se bilo malo teže orijentirati, no nakon vremena to više nije bio problem. Nakon što smo raspremili stvari i odmorili se od puta išli smo na večeru. Poslije večere slijedilo je druženje u diskoteci koja je u sklopu hotela.

Drugi dan započeli smo radnim doručkom. Nakon doručka uputili smo se ka otoku sv. Nikola (Hawai). Uživali smo u vožnji brodicom. Na otoku smo igrali odbojku, fotografirali se i penjali po stijenama. Kad smo se vratili pošli smo u obilazak starog grada Budve. Vidjeli smo dosta znamenitosti grada i njegovu prelijepu arhitekturu. Potom smo imali slobodno vrijeme koje smo proveli obilazeći predivne plaže, male uličice i u kušanju tradicionalnih jela.

Treći dan smo imali slobodan dan koji smo proveli u zabavi i druženju. Kupali smo se, neki u moru, neki u bazenu i bilo je zanimljivo. Večer smo proveli u zajedničkom druženju.

Stigla je i nedjelja, zadnji dan našeg putovanja. Spakirali smo se, doručkovali i u 8 sati napustili hotel. Otišli smo u stari grad Kotor. To je grad star preko dvije tisuće godina. Iza njegovih zidina očuvane su crkve, kule i fontane. U 11 sati smo bili na svetoj misi u katedrali sv.Tripuna. Nakon obilaska starog grada uputili smo se prema otočiću Gospa od Škrpjela. Naša voditeljica puta pokazala nam je unutrašnjost kapelice koja je podignuta u 15. stoljeću kada su dvojica braće pronašli Gospinu sliku.

Bili smo tužni što je naše putovanje završilo, no u drugu ruku i sretni jer je ovo jedna predivna uspomena koju ćemo pamtiti cijeli život.

Matea Sušac, 9.a

You may also like...