Održana izobrazba učenika i djelatnika naše škole u organizaciji Civilne zaštite ŽZH

Jučer je u dva termina održana izobrazba za učenike i djelatnike naše škole pod nazivom „Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća i vježba evakuacije“ .

U provedbi edukacije osim zaposlenika Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke sudjelovali su volonteri iz Srednje medicinske škole u Ljubuškom i Crvenog križa Ljubuški, pripadnici Gorske službe spašavanja Ljubuški, Javne vatrogasne postrojbe Ljubuški, Policijske uprave Ljubuški i zaposlenici Doma zdravlja Ljubuški.

U prvom dijelu izobrazbe provedena je vježba evakuacije i spašavanja učenika i zaposlenika škole. Simuliran je nastanak požara u svlačionici školske dvorane. Domar je pokušavao ugasiti požar, ali nakon što nije uspio, pozvao je vatrogasce. Istovremeno domar zadužuje i prisutnog nastavnika da o požaru obavijesti ravnatelja, odnosno pomoćnika ravnatelja koji je putem razglasa obavijestio učenike i nastavno osoblje o požaru, a aktiviranjem školskog zvona uslijedio je početak evakuacije iz škole. Na evakuacijskom mjestu učitelji i nastavnici obavljaju prozivku i kontroliraju broj učenika iz svog razreda. Jedan nastavnik je utvrdio da nedostaje jedan učenik, te obavještava vatrogasce koji pozivaju pripadnike Gorske službe i spašavanja, koji pronalaze učenika koji je ozlijeđen, stavljaju ga na nosila i iznose izvan škole. Volonteri iz Srednje medicinske škole i Crvenog križa pružaju prvu pomoć ozlijeđenom, te pozivaju hitnu medicinsku pomoć i daju im podatke o ozlijeđenom. Hitna pomoć preuzima ozlijeđenog i prevozi ga na daljnje postupanje u Dom zdravlja.

Vježba
Vježba
Prikaz pomoći unesrećenom
Projekcija popratnog filma
Naši bivši učenici, a sada demonstratori u obuci: Gabrijela, Ivana, Josip i Gabriela

You may also like...